valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Hiirten karkoitus ja torjunta

Hiirten karkoitus ja torjunta


Hiirien torjunta
Asunnossa sisällä esiintyvät hiiret aiheuttavat terveysriskin lisäksi muutakin haittaa kodille. Hiiret jyrsivät helposti esimerkiksi sähköjohtoja, aiheuttaen näin oikosulun tai sähköiskun vaaraan. Hiiret on helppo tunnistaa jyrsimisjäljistä, jätöksistä ja välikatolta tai seinistä kuuluvista raapimisäänistä.

Hiirten torjunta
Hiiret ovat pieniä ja niillä on “pehmeäksi” kuvailtu luuranko, eli toisin sanoen hiiret mahtuvat kulkemaan erittäin pienistä raoista ja onkaloista. Joten kaikki aukot/raot, jotka mahdollistavat hiirien liikkumisen tulisi tukkia tai suojata (esim. verkolla), niin etteivät hiiret pääse käyttämään näitä aukkoja kulkureitteinä asuntoon.

Myös ruokatarvikkeet tulisi suojata niin etteivät hiiret pääse niihin käsiksi (säilytys esim. tiiviissä metalli tai muoviastioissa). Ruoanmuruset ja roiskeet tulisi siivota myös säännöllisesti pois esim. jääkaapin tai uunin alta. Näin varmistetaan etteivät hiiret löydä sisätiloista ravinnonlähteitä.

Esimerkiksi talvella tyhjilleen jätettävästä mökistä kannattaa viedä pois kaikki ruokatarvikkeet, joita hiiret saattaisivat käyttää ravintonaan. Tämän lisäksi hiiret tykkäävät jyrsiä myös esimerkiksi wc-paperirullia ja käsisaippuanpaloja; tästä syystä myös nämä tuotteet kannattaa suojata hiiriltä.

Hiirten karkoitus ja hävittäminen
Marketeista löytyy useita erilaisia tuotteita joiden avulla hiirien hävittäminen ja karkoitus voidaan hoitaa. On olemassa esimerkiksi ultraäänellä toimivia laitteita joiden tarkoituksena on estää hiirien pesiytyminen asuntoon. Kokemukset näiden laitteiden toiminnasta vaihtelevat suuresti. Mikäli hiiriä päätetään hävittää myrkyllisillä aineilla, tulee noudattaa tarkoin valmistajan antamia käyttöohjeita, ja varmistaa lisäksi etteivät lemmikit tai lapset pääse käsiksi hiirelle tarkoitettuun myrkkyyn.

Myös normaalit hiirenloukut ovat edelleen toimivat apu hiirien torjuntaan. Hiirenloukut tai hiiribaarit kannattaa sijoittaa esimerkiksi seinustojen viereen. Näin ansa saadaan viritettyä suoraan hiirien kulkureiteille.


Hiirien karkotukseen tai hävittämiseen voidaan pyytää myös ammattilaisten apua. Mikäli marketeista saatavat tuotteet eivät tehoa, tai asunnossa/pihapiirissä on selvästi havaittavissa useampia hiiriä, voidaan apua tilata tuholaistorjuntaan erikoistuneilta yrityksiltä.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua