valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Kirvojen torjunta

Kirvojen torjunta


Kirvojen hävittäminen ja torjunta
Puutarhurin kiusana olevat kirvat on mahdollista torjua kotikonstein. Parhaiten tiedossa oleva niksi on mäntysuopaliuoksen käyttö, (tuholaistorjunta kannattaakin ehkä aloittaa sillä). Mitä tahansa niksiä käytätkin, muista että kirvat majailevat yleensä lehtien alapinnoissa. Joten kohdista torjuntakäsittely sinne.

Kirvojen hävitys – Mäntysuopaliuos
Mäntysuopaliuosta voidaan käyttää kirvojen torjuntaan. Mäntysuopaliuoksella torjut tehokkaasti muitakin pehmeäihoisia tuholaisia kirvojen lisäksi. Ideana mäntysuopaliuoksen käytössä on sen ihohuokosia tukkiva vaikutus. Valmistat mäntysuopaliuoksen (2%) käyttämällä nestemäistä mäntysuopaa ja lämmintä vettä. Ota 10 litran ämpäri ja laita sen pohjalle noin 2 dl mäntysuopaa, ja lopuksi kaada ämpäri täyteen lämmintä vettä. Ruiskuta liuoksella erityisesti lehtien alapinnat, joissa kirvat yleensä majailevat. Torjuntakäsittely tulee tehdä yleensä noin 3 kertaa, ennen kuin kirvat häviävät.

Kirvojen hävitys – Nokkosvesi
Nokkosveden valmistukseen on useita eri tapoja. Yksi tapa valmistaa nokkosvesi on kerätä 10 l ämpäri täyteen täysikasvuisia nokkosia. Ja lisätä ämpäriin vettä niin paljon että nokkoset jäävät kokonaan veden alle. Nokkosten annetaan seistä vedessä reilun vuorokauden. Tämän jälkeen nokkosvettä voidaan käyttää kirvojen torjuntaan.

Kirvojen hävittäminen – Saniaiskäyte
Saniaiskäyte joka valmistetaan kuivatuista saniaisista tehoaa myös kirvoihin. Saniaiskäytteen valmistat sekoittamalla reilut 100g kuivattuja saniaisia 10 litraan vettä. Tämän jälkeen seoksen annetaan vielä hautua noin kolme tai neljä päivää, ennen käyttöä.

Pihasuunnittelu apuna kirvojen torjunnassa
Pihasuunnittelulla ei varsinaisesti voida ehkäistä kirvojen kasveille aiheuttamia vahinkoja, mutta esimerkiksi terassien ja patioiden käyttömukavuutta sillä voidaan lisätä. Suomessa koivut vetävät helposti kirvoja puoleensa, joten joissain tapauksissa voi olla hyvä harkita koivujen siirtämistä tai kaatamista kulkureiteiltä tai terassien välittömästä läheisyydestä. Samoin voidaan toimia myös muiden kasvien ja puiden kanssa joita kirvat suosivat. Kun patioiden ja terassien läheisyyteen valitaan kasveja ja puita, jotka eivät vedä kirvoja puoleensa paranee näiden ulkotilojen käyttömukavuus huomattavasti.Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.