valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Auton istuimen puhdistaminen

Auton istuimen puhdistaminen


Auton sisätilat ja istuimet on monesti helpointa puhdistaa imuroimalla, jolloin penkkien pinnalta saadaan poistettua pölyt ja irtolika. Perusteellisempaa puhdistusta tarvitsevat tekstiilipäällysteiset istuimet voidaan puhdistaa esimerkiksi erillisen painehuuhtelulaitteen avulla, jonka jälkeen penkkien on syytä antaa kuivua noin 4-6 tuntia. Kyseinen painehuuhtelulaite löytyy yleensä tee-se-itse halleista ja siivousvälineitä vuokraavista liikkeistä. Tekstiilipintaisiin auton istuimiin tulleita tahroja voidaan puolestaan yrittää poistaa kotioloissa esimerkiksi tekstiilin puhdistusvaahdon avulla.

Hajunpoisto auton istuimista
Auton istuimiin voi myös muodostua epämiellyttäviä hajuja useistakin eri syistä. Hajut saadaan yleensä poistettua painehuuhtelulaitteella tehtävän puhdistuksen yhteydessä, mutta niiden poistoon on olemassa myös muutamia kotikonsteja. Esimerkiksi monet taksin kuljettajat käyttävät tavallista suodatinkahvia apuna hajujen neutraloinnissa. Suodatinkahvia voidaan levittää (suoraan paketista) pieni kerros kuivan istuimen päälle, jonka jälkeen kahvin annetaan vaikuttaa esimerkiksi yön yli – aamulla kahvi yksinkertaisesti imuroidaan pois istuimelta. Huomioithan että pinta jolle kahvia levitetään tulee olla täysin kuiva; lisäksi autossa ei saisi käsittelyn aikana olla juuri muutakaan kosteutta (esim. lunta/vettä lattialla). Pinttyneempiä hajuja voidaan poistaa auton istuimista myös otsonoinnin avulla.

Näin helpotat auton istuimen puhdistusta
Kun pyrit välttämään autossa tapahtuvaa syömistä, vähennät automaattisesti myös auton istuimien puhdistamisen tarvetta – sillä ruoka ja juoma ovat yleensä syynä auton istuimista löytyviin tahroihin. Myös lemmikkieläinten kuljetus autossa tulisi tehdä erityisten koppien/häkkien avulla, jolloin vältytään koiran karvojen tai kissan karvojen poistolta auton istuimista. Suurempikokoisille lemmikeille voidaan myös asentaa kiinteä häkki/koppi auton tavaratilaan, jolloin auton istuinten puhdistamistarve vähenee.

Potkusuoja lapsille
Turvaistuimessa istuvan lapsen jalat osuvat helposti takapenkin selkänojaan, jolloin penkki likaantumisen lisäksi myös kuluu. Lapselta voidaan tietysti ottaa kengät pois vöiden kiinnityksen yhteydessä, mutta monesti käytännöllisempi vaihtoehto on potkusuoja, joka kiinnitetään roikkumaan auton istuimen niskatuesta. Kun lapsi kasvaa ja siirtyy pois turvaistuimesta, voidaan potkusuoja usein kiinnittää myös etupenkin selkänojaa suojaamaan.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua