valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Aidan maalaaminen

Aidan maalaaminen


Aidan maalaus on nopea ja helppo tapa pitää lauta- tai lankkuaita kunnossa ja edustavan näköisenä. Maalikaupoista löytyy erityisesti aidan maalaukseen soveltuvia ulkomaaleja, jotka on suunniteltu käytettäväksi ilman pohjamaaleja – tämä luonnollisesti nopeuttaa ja jouduttaa aidan maalaamista entisestään.

Aidan maalaus ja pohjatyöt
Ennen aidan maalaamista aita on syytä käsitellä homeenpoistoaineella (homeenpoistoliuos), ja pestä esim. painepesurilla, jotta uudelle maalikerrokselle saadaan luotua mahdollisimman hyvät puitteet. Pesun aikana irronnut ja hilseillyt maali poistetaan aidan pinnasta maalikaapimella, jonka jälkeen maalattava pinta voidaan vielä harjata puhtaaksi. On hyvä huomioida etteivät maalit tartu kosteaan tai nihkeään pintaan kovinkaan helposti, joten aidan on syytä antaa kuivua huolellisesti pesun (tai mahdollisen sateen) jälkeen – – maalaus suoritetaan siis vasta kun aita on täysin kuiva.

Aidan maalaus
Aidan maalaaminen on hyvä suorittaa pensselillä, jolla saat maalattua myös aidassa olevat kolot ja kulmat – eikä esimerkiksi tasaisille pinnoille tarkoitetulla maalaustelalla. Pohjamaalauksen tarve riippuu yleensä aina aidan vanhasta väristä, mutta yleensä erillistä pohjamaalausta ei tarvita (pohjamaalauksella estetään aidan vanhan värin läpikuultaminen). Yleensä kaksi maalauskertaa riittää.

Aidan maalaaminen ja työjärjestys
Aidan maalaaminen saattaa olla viisasta jakaa osiin tai eri päiville – etenkin jos maalattavaa pinta-alaa on runsaasti. Työssä kannattaa edetä järjestelmällisesti, ja pyrkiä maalaamaan esim. aidan yksi sivu kerralla. Tämä toimintatapa helpottaa työn jatkamista huomattavasti.

Maalatun aidan hoito ja puhdistus
Muutaman päivän kuluttua aidan maalaamisesta kannattaa tarkastella aitaan luotua maalipintaa; onko havaittavissa vanhan maalin läpikuultoa; ovatko toiset kohdat aidasta imeneet maalia enemmän kuin toiset. – onko tarvetta maalata jotkin kohdat uudestaan.

Maalattu aita on helppo pitää puhtaana pesemällä, esim. puutarhaletkua apuna käyttäen (painepesuri vaurioittaa helposti aidan maalipintaa).


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.