valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Miten betonilattia maalataan

Miten betonilattia maalataan


Betonilattian maalaus mahdollistaa esim. aiemmin varastona olleen tilan käyttötarkoituksen muuttamisen – pelkkä maalaus ei tietystikään tee varastosta oleskelutilaa, mutta tilan viihtyisyyttä se parantaa. Betonilattioita löytyy usein juuri varastotiloista tai autotalleista. Onnistuakseen betonilattian maalaus vaatii hyvät pohjatyöt, tästä syystä urakkaan on hyvä varata riittävästi aikaa ja työ onkin viisasta jakaa useammalle päivälle.

Betonilattian maalaus – pohjatyöt

Betonilattia kerää itseensä helposti roskaa ja pölyä joka on syytä imuroida ensimmäiseksi pois. Imuroinnin yhteydessä kannattaa tarkistaa lattiasta löytyvät halkeamat, jotka olisi syytä paikata tai tasoittaa ennen maalausta. Imuroitu pinta käsitellään vielä maalipesulla, joka poistaa betonilattiasta rasvat ja muut epäpuhtauden, joita imurointi ei poista. Lattian tulee tämän jälkeen antaa kuivua, kuivumisaika tulee varmistaa maalipesun tuoteselosteesta.

Seuraavaksi lattia hiotaan, tarkoituksena on saada aikaan puhdas ja tasainen pinta jonka maalaaminen on helppoa. Hiontapöly imuroidaan pois, ja lattia peitataan (peittauksella varmistetaan että ns. sementtiliimakerros saadaan poistettua maalattavalta betonilattialta) suolahappoliuoksella (1:4 suhteella; 4 osaa vettä). Peittauksen jälkeen lattia huuhdellaan huolellisesti vedellä ja annetaan kuivua.


Betonilattian maalaus

Betonilattian maalaus aloitetaan pohjusteen levittämisellä. Betonin kanssa käytettäväksi löytyy useita eri pohjusteita, joten noudata valitsemasi tuotteen käyttöohjetta. Kun pohjuste on saatu levitettyä (ja se on kuivunut ohjeiden mukaisesti).

Mahdolliset kolot ja halkeamat on mahdollista tasoittaa myös tässä vaiheessa, ennen varsinaista maalausta. Pienet kolot voit tasoittaa esim. epoksikilillä ja hioa tasaisiksi hiomapaperilla (muista imuroida hiontapöly pois ennen maalausta).

Tämän jälkeen voit ryhtyä betonilattian maalaukseen. Tasainen lattiapinta on helppo maalata maalaustelan ja jatkovarren avulla. Betoni lattia vaatii usein kaksi maalaus kertaa, jotta lopputuloksesta tulee toivotunlainen.

Vinkki betonilattian maalaukseen

Suunnittele työnkulku niin, että pääset helposti pois maalattavasta tilasta/huoneesta. Jos maalattavassa tilassa on vain yksi ovi, aloita maalaaminen peränurkasta ja siirry järjestelmällisesti kohti ovea. Näin toimimalla sinun ei tarvitse kulkea maalatun pinnan päällä.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.