valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Keittiökaappien ovien maalaus

Keittiökaappien ovien maalaus


Keittiökaappien maalauksessa tulee kiinnittää huomiota muutamiin tärkeimpiin asioihin. Ensinnäkin maalattavan pinnan tulee olla puhdas (myös rasvaisesta liasta), maalin ja työtapojen soveltuvuus kaapin materiaalille tulee myös varmistaa. Esimerkiksi kalvopinnoitetut tai MDF levystä valmistetut keittiökaapit tarvitsevat omat maalinsa.

Keittiökaappien maalaus –pohjatyöt
Keittiön kaappien maalaus voidaan tehdä oven ollessa paikallaan, mutta työ sujuu huomattavasti helpommin jos ovet otetaan pois paikaltaan maalauksen ajaksi (työ voidaan suorittaa esim. varastossa tai autotallissa). Näin toimimalla maalin roiskumista keittiön työtasoille tai lattialle ei tarvitse varoa.

Keittiökaapin ovet tulee puhdistaa huolellisesti ennen maalausta – erityistä huomiota tulee kiinnittää rasvaisen lian poistoon – oven tulee antaa myös kuivua huolellisesti ennen maalausta. Keittiökaapin materiaalista riippuen voit hioa oven pintaa erittäin hienolla hiekkapaperilla (240 tai hienompi), joka rikkoo kevyesti vanhan maalipinnan. Hionnan jälkeen imuroi hiontapölyt pois. Tämän jälkeen voit pinnat vielä spriillä ja mikrokuituliinalla (tai muulla nukkaantumattomalla kankaalla).

Huom! Hionta ja puhdistustavat tulee valita keittiökaapin valmistustavan ja materiaalin mukaan. Esimerkiksi liian voimakkaiden liuottimien käyttö voi vahingoittaa keittiökaapin liimauksia. Puolestaan materiaalille sopimattoman hiontatavan käyttö saattaa naarmuttaa keittiökaapin pintaa.

Keittiökaappien maalaus –työvälineet
Keittiökaappien maalaus voidaan tehdä siveltimellä/pensselillä (erittäin pienen jäljenjättävä keinokuitusivellin). Myös telaa voidaan käyttää, mutta telan jälki tulee aina tasoittaa/viimeistellä siveltimellä/pensselillä (vedot tehdään aina pystysuunnassa).

Keittiökaappien maalaus
Ovet on siis suositeltavaa ottaa pois paikoiltaan maalauksen ajaksi, ja maalaus on suositeltavaa tehdä tilassa, jossa keittiökaappien ovat saavat kuivua rauhassa. Oven kahvat vetimet on suositeltavaa poistaa maalauksen ajaksi, tai ne tulee ainakin suojata huolellisesti.

Mikäli et ole varma mitkä maalit ja työtavat soveltuvat keittiökaapeillesi, voit viedä ne maalattavaksi puusepälle/maalausliikkeeseen.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.