valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Koristemaalaus on helppoa

Koristemaalaus on helppoa


Koristemaalaaminen tarkoittaa usein yksinkertaisen kuvion tai kuvan maalaamista muutoin tylsähkön yksiväriselle seinälle (tai muulle pinnalle). Koristemaalaus voidaan tehdä joku sabluunaa käyttämällä, tai nykyaikaisemmin videotykin avulla.

Koristemaalaus sabluunaa käyttäen
Koristemaalausta varten on mahdollista ostaa valmiita sabluunoita, tai sellaisen voi askarrella itse. Sabluunan avulla voidaan helposti tehdä yksiväriä kuvioita seinään; tai vastaavasti sabluunaa voidaan käyttää ääniviivojen piirtämiseksi seinään. Sabluunan ongelmana on kuitenkin sen kastuminen (esim. pahvista valmistetut sabluunat kastuvat helposti), ja liikkuminen maalauksen aikana (sabluuna liikahtaa helposti, jollei sitä esim. teippaa seinään kiinni).

Koristemaalaaminen videotykkiä käyttäen
Koristemaalaus voidaan suorittaa myös videotykkiä apuna käyttäen. Tietokoneella valmistetaan ensin kuva (esim. viivapiirros), joka heijastetaan seinälle videotykillä. Videotykki on koristemaalaamisessa hyvä apuväline, sillä se pysyy sabluunaa paremmin paikallaan, eikä pahvisten sabluunoiden kastumis/repeily ongelmia ole.

Koristemaalaus –pohjatyöt
Pohjatöiksi riittää usein koristemaalattavan pinnan puhdistu irtoliasta (harjaus/pyyhkiminen). Varmista myös että pinta sietää maalauksen; esim. kaikkien tapettilaatujen päälle ei voi maalata.

Koristemaalaaminen ääriviivoista
Kun halutun kuvan ääriviivat on piirretty seinälle (joko sabluunalla tai videotykillä; ääriviivat voidaan piirtää esim. lyijykynällä), voidaan aloittaa varsinainen koristemaalaus. Ensin tulee käyttää kapeaa sivellintä piirrettyjen ääriviivojen peittämiseen. Mikäli maalattava kuvio/kuva sisältää useampaa väriä, varaa joka värille oma sivellin, tai pese sivellin huolellisesti värin vaihtuessa (näin värit pysyvät kirkkaina eivätkä sekoitu). Suuremmat yksiväriset alueet kuviosta voit maalata suuremmalla pensselillä (tai telalla), tämä nopeuttaa koristemaalausta huomattavasti.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.