valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Maalipurkin oikeaoppinen avaaminen

Maalipurkin oikeaoppinen avaaminen


Maalipurkin avaaminen on kieltämättä asia josta moni selviää ilman ohjeitakin. Maalipurkin avaamiseen liittyy kuitenkin pari pientä niksiä, joiden avulla sekä maalipurkki, että kansi pysyvät hyvässä kunnossa. Kun maalipurkin avaaminen tehdään oikeaoppisesti, voidaan esimerkiksi ylijäämä maali säilyttää alkuperäisessä purkissaan. Näin toimimalla esimerkiksi seuraavana vuonna tehtävä maalaus sujuu helpommin, kun tiedät varmasti mitä maalia missäkin purkissa on.

Maalipurkin kannen avaustapa tulee tietysti valita kannen mukaan. Yleensä pienemmissä maalipurkeissa on ns. painokansi ja suuremmissa on ns. korvakekansi (korvakkeet on painettu alas, maalipurkin ulkopintaa vasten).

Painokannen avaaminen

Painokannen avaaminen onnistuu usein helpoiten tasapäisellä ruuvimeisselillä. Ruuvimeisseliä ei tule työntää liian syvälle kannen alle, jolloin kansi saattaisi vaurioitua. Mikäli kansi tuntuu olevan jumissa, älä väännä kantta väkisin auki yhdestä kohtaa – vaan pyri avaamaan kantta useammasta kohdasta. Jos kansi väännetään auki väkisin, kansi saattaa menettää muotoaan, jolloin kannen sulkemisesta tulee vaikeaa.

Korvakekannen avaaminen

Myös korvakekansi voidaan avata tasapäisellä ruuvimeisselillä. Korvakkeet on suunniteltu avattavaksi ylhäältäpäin, eli ruuvimeisseliä ei tule tunkea korvakkeen alle (purkin ja korvakkeen väliin). Tasapäinen ruuvimeisseli laitetaan, joko korvakkeessa olevaan reikään tai reunuksen alle – ja korvake väännetään auki.
Mikäli korvake avataan laittamalle ruuvimeisseli purkin ja korvakkeen väliin (eli alhaaltapäin), saattaa maalipurkin yläreuna/kaulus vääntyä; tämä hankaloittaa maalipurkin sulkemista.

Vinkki

Saat maalipurkin auki seuraavalla kerralla helpommin, kun puhdistat maalipurkin reunat. Puhdistus on hyvä tehdä heti maalauksen jälkeen; maalipurkin sisäpinta kannattaa puhdistaa yläreunasta 1-2cm matkalta. Näin toimimalla vältytään siltä, että maali kuivuttuaan ”liimaa” kannen purkkiin kiinni. Vastaavasti myös kannen reunat kannattaa puhdistaa maalista.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.