valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Sabluunamaalaus tuo eloa seiniin

Sabluunamaalaus tuo eloa seiniin


Sabluunamaalaaminen tarkoittaa tekstin tai kuvion maalaamista seinälle tai muulle pinnalle. Valmiita sabluunoita on mahdollista ostaa kaupasta, mutta voit tehdä oman sabluunan melko helposti.

Sabluunamaalaus –pohjatyöt
Sabluunamaalaaminen ei yleensä edellytä mitään varsinaisia pohjatöitä, riittää että maalattava pinta on puhdas ja kuiva. Ennen maalausta on toki viisasta varmistaa, että pohjan päälle on ylipäätään mahdollista maalata. Esimerkiksi kaikkien tapettien päälle ei ole mahdollista maalata.
Ennen kuvioiden tekoa seinälle, kannattaa tehdä koemaalaus, esim. pahville, tai muulle alustalle. Näin sinulle selviää paremmin paljonko tarvitset maalia, ja miten sabluuna käyttäytyy maalatessa.

Sabluunamaalaus –työvaiheet
Asettele sabluuna seinälle haluttuun kohtaan, ja haluttuun asentoon. kiinnitä sabluuna seinään esim. teippaamalla (tai vaikka spray liimalla). Mikäli haluat seinälle tulevan kuvion olevan suorassa, varmista sabluunan asento mittaamalla (mittaus esim. katon/lattianrajasta sabluunan reunaan). Maalatessa kannattaa käyttää rauhallisia otteita jottei sabluuna irtoa seinästä maalauksen aikana.

Sabluunamaalaus voidaan suorittaa pensselillä, telalla, maaliin kostutetulla liinalla (pallomaiseksi mytätty liina, jonka kulma kostutetaan maaliin) tai spraymaalilla. Varsinkin pensselillä maalatessa, maalin määrään kannattaa kiinnittää huomiota. Maalia valuu helposti sabluunan alle (sabluunan ja seinän väliin), näin lopputuloksesta tulee sotkuinen ja epäsiisti.

Sabluunan annetaan olla seinässä kiinni, kunnes maali on lähes kuiva. Näin voidaan varmistaa ettei sabluunan poisto aiheuta maalin leviämistä/valumista. Mahdollisesti valumaan päässyt maali, voidaan pyyhkiä/kaapia pois.

Sabluunan tekeminen
Sabluunan voit tehdä helposti esimerkiksi tulostamalla A4 papereille haluamasi sanat. Suhteuta fonttikoko samaksi mitä haluat seinälle tulevan tekstin olevan kooltaan. Tulosta teksti mieluusti hieman paksummalle kartongille, jos vain mahdollista. Tulostuksen jälkeen voit lisäksi päällystää kartongin esim. kontaktimuovilla; näin sabluunasta tulee tukevampi. Tämän jälkeen leikkaa kirjaimet tarkasti irti sabluunasta (käytä esim. mattoveistä apuna). Ennen maalausta varmista että sabluunan sisäreunat ovat sileät, muutoin lopputuloksesta tulee epätasainen.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.