valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Sisäseinien maalaus

Sisäseinien maalaus


Seinien maalaus aloitetaan tyhjentämällä maalattava tila huonekaluista, ja puhdistamalla maalattavat seinät. Mikäli huonekaluja ei esim. tilan puutteen vuoksi voida kantaa viereiseen huoneeseen, tulisi ne siirtää huoneen keskelle ja suojata huolellisesti. Näin seinien viereen tulee maalauksessa tarvittavaa työtilaa.

Seinien maalaus ja pohjatyöt
Ennen sisäseinien maalauksen aloittamista lattia tulee suojata huolellisesti maaliroiskeilta. Monet käyttävät lattian suojaamiseen vanhoja sanomalehtiä, mutta sanomalehdissä oleva painomuste saattaa kastuessaan tahria lattiaa; tästä syystä on suositeltavaa käyttää erillistä suojauspaperia. Myös jalkalistat tulee suojata maalarinteipillä maalauksen ajaksi; maalaustyö kuitenkin nopeutuu jos jalkalistat on mahdollista irrottaa kokonaan maalauksen ajaksi.

Kun suojaustyöt on saatu tehtyä on aika pyyhkiä/harjata maalattavat seinät pölystä ja irtoliasta; näin esim. pölyä ei jää uuden maalipinnan alle. Tämän jälkeen mahdollinen irtoileva/hilseilevä maali irrotetaan kaapimella/skrapalla. Seuraavaksi seinässä olevat kolot ja reiät tasoitetaan (esim. vanhat naulareiät).

Sisäseinien maalaaminen
Seinän maalaus kannattaa aloittaa nurkista ja kulmista, jotka on hyvä maalata pensselillä. Telan kanssa voidaan hyvin maalata seinän muut osat, mutta nurkkiin ja kulmiin telan käyttö ei sovellu.

Telalla maalaaminen
Sisäseinien maalaaminen telalla on helppoa, kun pitää mielessään muutaman yksinkertaisen perusasian.
Täynä maalia oleva telakaukalo on syytä sijoittaa niin ettei se kaadu, tai etteivät maalarit astu siihen. Telakaukalo voidaan myös suojata esim. muovipussilla, jos siihen ei haluta maalijälkiä.

Telalla maalatessa tulee muistaa käyttää riittävästi maalia, muutoin lopputuloksesta tulee helposti epätasainen. Aluksi seinästä valitaan n. 50 cm leveä (katosta lattiaan ulottuva) alue, joka maalataan aluksi ns. ristivedoin (telalla tehdään ristikkäisiä vetoja, jolloin maali tarttuu hyvin myös hieman epätasaiseen pintaan). Kun alue on käyty läpi ristivedoin, tehdään samalle alueelle vielä tasausvedot. Tasausveto on alhaalta ylös tehtävä telan veto, jolla pyritään saamaan aikaan tasainen ja hyvä maalipinta. Kun veto tehdään alhaalta ylöspäin, voidaan minimoida maalin valumat.

Sisäseinää telalla maalatessa huomaat nopeasti, ettei maalaustelalla voi mennä kovinkaan lähelle katonrajaa. Tästä syystä kannattaa hankkia ns. rajain/rajaaja, jonka avulla katonrajan maalaaminen onnistuu helposti, ja maalipinnasta tulee siistin näköinen.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.