valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Puisten ulkokalusteiden maalaus

Puisten ulkokalusteiden maalaus


Ulkokalusteiden maalaus on hyvä aloittaa pesemällä ulkokalusteet puhtaaksi niin irtoliasta kuin kalusteiden pintaan helposti tarttuvasta siitepölystäkin. Näin toimimalla ulkokalusteiden maalaaminen ei turhaan vaikeudu kalusteissa olevan irtolian johdosta. Ohessa muutamia vinkkejä ja huomioita ulkokalusteiden maalaamiseen liittyen.

Puisten ulkokalusteiden maalaus ja pohjatyöt
Ennen varsinaisen maalauksen aloittamista ulkokalusteissa oleva vanha irtoileva ja hilseilevä maalipinta on syytä poistaa. Työ hoituu helpoiten erillisen maalikaapimen avulla, jonka jälkeen puiset ulkokalusteet voidaan vielä hioa tasaisiksi käyttäen hiekkapaperia. Hionnan aiheuttama pöly tulee muistaa harjata tai imuroida pois ulkokalusteen pinnalta, jottei ulkokalusteiden maalaaminen vaikeudu tarpeettomasti. Mikäli olet maalaamassa jo pitkään käytössä olleita ulkokalusteita, kannattaa maalattavien pintojen pesua/käsittelyä homeenpoistoaineella harkita maalauksen pohjatöiden yhteydessä.

Ulkokalusteissa mahdollisesti olevat kolot ja halkeamat voidaan myös paikata maalaamisen pohjatöiden yhteydessä, esimerkiksi puutuotteille soveltuvalla kitillä. Tämän jälkeen tasoitetulle ja hiotulle pinnalle on suositeltavaa levittää pohjamaali tai erillinen käsittelyaine, joka suojaa ulkokäytössä olevaa puupintaa.

Ulkokalusteiden maalaus
Kun pohjuste on kuivunut voidaan ulkokalusteiden maalaaminen aloittaa, työssä tulee käyttää ulkokäyttöön soveltuvaa puumaalia. Työvälineeksi kannattaa puolestaan valita suhteellisen pienikokoinen pensseli, sillä ulkokalusteissa on monesti erilaisia muotoja ja rakoja, joiden maalaaminen on vaikeaa liian suurikokoisella pensselillä. Huomioithan että ulkokäyttöön soveltuvat maalit saattavat tarvita hieman normaalia pidemmän kuivumisajan (varmista ulkomaalin kuivumisaika maalikaupasta), joten ulkokalusteiden maalaus tulee tehdä paikassa, jossa kalusteet saavat kuivua rauhassa – olipa säätila ulkona mikä tahansa.

Useimmiten ulkokalusteet pitää maalata pariin kertaan – etenkin tilanteissa, joissa kalusteiden väriä halutaan vaihtaa. Näin toimimalla voidaan varmistaa, ettei vanha maalikerros paista uuden maalikerroksen läpi.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.