valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Lasikuitutapetin poisto

Lasikuitutapetin poisto


Asianmukaisesti kiinnitetyn lasikuitutapetin poistaminen on erittäin hankalaa – useimmiten lähes mahdotonta. Lasikuitutapetin poisto on hankalaa tapetin kiinnityksessä käytetyn vahvan seinäliiman johdosta ja lasikuitutapetti kiinnittyykin erittäin tiukasti useimmille tasaisille pinnoille, eikä sitä tahdo saada seinästä irti kuin pieninä paloina. Materiaalista johtuen lasikuitutapetin poistoa ei useinkaan voida avittaa esimerkiksi tapetin kostuttamisella; koska kosteus ei vaikuta lasikuitutapettiin samalla tavoin kuin esim. paperitapettiin. Eli mikäli olet päättänyt poistaa seinässä olevan lasikuitutapetin varaa työhön riittävästi aikaa, sillä edessäsi on melkoinen urakka. Käytännössä tapetti pitää repiä irti pala kerrallaan.

Vaihtoehtoja lasikuitutapetin poistamiselle
Monissa tilanteissa lasikuitutapettia ei tarvitse varsinaisesti poistaa, vaan sen päälle on mahdollista tapetoida. Tällöin on kuitenkin syytä huolehtia että seinään jäävä lasikuitutapetti muodostaa tasaisen pinnan. Mikäli seinässä oleva tapetti roikkuu tietyistä kohdista, tai tapetin saumat irvistelevät on tapetti hyvä poistaa näistä kohdista, jotta uudelle tapetti kerrokselle saadaan mahdollisimman tasainen tartuntapinta.

Tämän jälkeen tapetoitava pinta on syytä pohjakäsitellä, naulan reiät. kolot ja painaumat tasoitetaan materiaalille sopivalla tasoitteella, jonka jälkeen seinä voidaan tapauskohtaisesti myös pohjamaalta; mikäli on olemassa riski, että vanha tapetti tai tasoitemassa paistaisi uuden tapetin läpi.

Jos seinässä olevassa (vanhassa) lasikuitutapetissa on erittäin voimakas kohokuvio, on kyseinen seinä syytä tasoittaa työhön sopivalla tasoitteella, jotta uudelle tapetille saadaan riittävä tartuntapinta.

Joissain kohteissa voidaan myös käyttää ns. tasoitetapettia, jonka käytöllä voidaan korvata erilliset tasoiteaineet. Mikäli seinään kiinnitettävä (uusi) tapetti on tavallista paksumpaa peittää se alleen pienet epätasaisuudet ja kolot.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.