valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Telamaalaus – näin valitset oikeat maalaustelat

Telamaalaus – näin valitset oikeat maalaustelat


Telamaalaus on hyvä ja nopea tapa maalata suuria ja tasaisia pintoja (sisäseinät, katot ja betonilattiat). Telamaalausta käytetäänkin usein nopeuttamaan maalaustyön kulkua; yksi maalari voi melko lyhyessä ajassa maalata suurehkonkin huoneen tasaiset pinnat telalla. Telamaalaus ei puolestaan sovellu kovinkaan hyvin nurkkien ja kulmausten käsittelyyn; näitä työvaiheita varten on olemassa erilliset rajaajat.

Telamaalaus –apuvälineet
Maalausteloihin on saatavilla jatkovarsia, joiden avulla telamaalaus voidaan sisätiloissa, tehdä ilman tikkaita (tai muita korokkeita). Jatkovarren käyttö parantaa luonnollisesti maalarin ulottuvuutta, mutta mahdollistaa samalla paremman lopputuloksen, koska maalarin ei tarvitse kurotella esim. katonrajaan.

Maalaustelat
Maalausteloja on olemassa ns. pitkänukkaisia (esim. rilontela tai vestantela) sekä sileitä (esim. mohairtela). Käytettävät maalaustelat kannattaa valita käytettävän maalin ja omien maalaustaitojen mukaan. Monet joilla ei ole kovinkaan hyviä maalaustaitoja/vähemmän kokemusta telamaalauksesta, ovat huomanneet että käyttämällä pitkänukkaista maalaustelaa on helpompaa saada tasaisempaa työjälkeä aikaiseksi (maalatessa sileää pintaa pitkänukkaisella maalaustelalla, maalausjäljestä tulee hieman karkea, mutta lopputulos pysyy tasalaatuisena helpommin).

Maalaustela – Vestan-tela
Lateksimaalien telamaalaukseen suositellaan yleensä pitkänukkaista maalaustelaa; esim. Vestan-telaa. Vestantela soveltuu hyvin karkeahkoille pinnoille.

Maalaustela – Mohairtela
Sileän maalipinnan aikaansaamiseksi suositellaan yleensä sileäpintaista mohairtelaa ja kaksikomponenttimaalien käyttöä (myös lateksimaaleilla on mahdollista saada aikaan sileää jälkeä). Mohairtelaa suositellaan yleensä käytettäväksi vain sileillä pinnoilla.

Maalaustela – Akva-tela (vesiohenteisille maaleille)
Vesiohenteisille maaleille on suositeltavaa käyttää erillistä akva telaa (nimi saattaa vaihdella valmistajittain). Kyseessä on yleensä nukkapäällysteinen maalaustela, jossa nukan tehtävänä on rikkoa maalipintaan tulevat ilmakuplat. Akva telaa suositellaan yleensä käytettäväksi vain sileillä pinnoilla.


Katso vinkkejä telalla maalaamisen.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.