valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Lasikuitutapetti korjaus

Lasikuitutapetti korjaus


Lasikuitutapetteja on olemassa kahta eri tyyppiä – osa lasikuitutapeteista on tarkoitettu maalauspohjaksi ja osa varsinaisiksi seinätapeteiksi. Etenkin maalauspohjaksi tarkoitettu lasikuitutapetti on syytä asentaa seinään huolellisesti jotta vältytään tapetin roikkumiselta, sekä tapettiin tulevilta kupruilta. Mikäli maalauspohjana käytettävää lasikuitutapettia joudutaan oikomaan ja tilkitsemään jälkikäteen – tarkoittaa kyseinen työ yleensä myös sitä että seinän maalaus tulee suorittaa uudelleen.

Lasikuitutapettiin tulevien kuprujen syynä on tyypillisesti tapetoinnin yhteydessä käytetyn seinäliiman puute, eli kupruavaan kohtaan ei ole tullut riittävästi (tai lainkaan) seinäliimaa, joka kiinnittää tapetin seinään kiinni. Kun liima alkaa kuivahdettuaan vetämään tapettia kohti seinää ja syntyy ilman liimaa jääneeseen kohtaan kupla (tai kupru).

Lasikuitutapetti korjaus ennen pohjakäsittelyä
Leikkaa kuprukohtaan viilto esim. mattopuukolla ja pursota kuprun sisään lisää seinäliimaa. Työssä voit käyttää apuna esimerkiksi ”lääkeruiskua” tai muovista tehtävää suppiloa/pursotinta, jonka avulla liima saadaan ujutettua kuprun sisään. Työhön soveltuvia tarvikkeita löytyy yleisesti myös tapettiliikkeistä tai isoimmista rautakaupoista. Tämän jälkeen käsitelty kohta voidaan tasoittaa lastalla, jotta pinnasta tulee tasainen.

Huomioithan että yllä mainittu käsittelytapa sopii lähinnä maalauspohjaksi tarkoitetulle lasikuitutapetille. Mikäli vastaava toimenpide tehdään seinätapetille on leikuu jälki peitettävä jälkikäteen (esim. taululla tai huonekalulla).

Näin vältyt lasikuitutapetin korjaukselta
Seinäliiman huolellisella levityksellä voidaan usein välttyä lasikuitutapetin korjaamiselta jälkikäteen. Käytä siis riittävästi seinäliimaa – – älä säästele määrässä. Muista myös levittää seinäliima tasaisesti tapetoitavalle alalle. Aloita liiman levitys esimerkiksi katonrajasta ja levitä liimaa järjestelmällisesti kohti lattianrajaa. Näin toimimalla pystyt helpoiten varmistamaan että seinäliima levittyy tasaisesti koko tapetoitavalle seinäalalle.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.