valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Maalijäte – Vanhojen maalipurkkien hävittäminen

Maalijäte – Vanhojen maalipurkkien hävittäminen


Remonttien ja maalausurakoiden jäljiltä varastoon tai autotalliin päätyy monesti lähes tyhjiä maalipurkkeja. Jäljelle jäänyt maali ja maaliin liittyvät värikoodit onkin hyvä pitää tallessa – ainakin jonkin aikaa – remontin jälkeen, jottei mahdollisia korjaus- tai paikkamaalauksia varten tarvitse hankkia lisää maalia; vaan ne saadaan tehtyä jo hankitulla maalilla. Kun maalipurkki suljetaan tiiviisti ja huolella säilyy maali varastossa melko pitkään, joten ylijäänyttä maalia ei ole tarpeen hävittää heti maalaamisen jälkeen. Maalin säilymisellä on kuitenkin myös rajansa – maalaus ei esimerkiksi onnistu kuivumaan päässeillä tai vuosia huonosti suljetussa purkissa olevilla maaleilla; tämän tyyppiset maalipurkit tulisi tietysti hävittää. Ohessa muutamia huomioita vanhojen maalipurkkien hävitykseen liittyen.

Maalijäte
Nestemäinen maali — olipa sitä maalipurkin pohjalla miten vähän tahansa, luokitellaan aina ongelmajätteeksi. Maalijäte sisältää itse maalin lisäksi myös lakat, ohenteet ja lakkabensiinin; nämä aineet on siis vietävä asianmukaisesti ongelmajätteiden keruupisteeseen, josta ne toimitetaan eteenpäin hävitettäväksi. Maalijätteeksi luokiteltavia aineita ei siis tule hävittää kaatamalla niitä maahan tai viemäriin.

Maalipurkkien hävitys
Metalliset maalipurkit voidaan puhdistuksen ja kuivatuksen jälkeen toimittaa pienmetallin keräyspisteeseen. Ennen kierrätykseen viemistä tulee aina varmistaa, että maalipurkki on tyhjä; ja esimerkiksi maalipurkin pohjalle kovettuneet maalitilkat tulisi poistaa huolellisesti. Sama koskee myös maalipurkkien metallisia kansia. Maalipurkin kannet tulee laittaa keräyspisteeseen irrallaan maalipurkista.

Kartioastioiden pohjaan (pienet maalipurkit) on puolestaan syytä tehdä pieni reikä, ennen kuin maalipurkki viedään kierrätyspisteeseen. Näin varmistetaan ilman kierto ja kartioastian tyhjyys. Isommat erät maalipurkkeja (esim. ammattimainen käyttö) tulee toimittaa erikseen metallinkeräyspisteeseen/vastaanottopaikkaan, sillä yksittäiseen metallinkeräysastiaan ei välttämättä mahdu kovinkaan suurta määrää hävitettäviä maalipurkkeja.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.