valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Laakaovien maalaus

Laakaovien maalaus


Laakaovi on yleensä MDF- tai HDF-levystä tehty ovi, jotka käytetään yleisimmin kuivissa sisätiloissa. Laakaovia valmistetaan myös kosteuden kestävänä, jolloin niitä voidaan myös käyttää suihku- ja WC-tiloissa. Ohessa muutamia huomioita laakaovien maalaamiseen liittyen.

Laakaovien maalaus -pohjatyö
Laakaovi ei yleensä sisällä minkäänlaista kuviointia, joka luonnollisesti helpottaa ovien maalaamista. Koska ovi on melko suurikokoinen kappale, kannattaa laakaoven maalaus tehdä tilassa jossa ovi saa rauhassa kuivua – esimerkiksi lämmitetty autotalli tai varasto sopii työhön oikein hyvin. Laakaovi voidaan kyllä hioa ja maalata oven ollessa paikallaan, mutta työ on huomattavasti helpompi tehdä, jos oven nostaa pois paikoiltaan – näin toimimalla mahdollisia maalitahroja tai hiontapölyä ei päädy sisätiloihin.

Pohjatöiden yhteydessä oven kahvat ja lukko tulee poistaa tai suojata maalaamisen ajaksi esimerkiksi maalarinteipin avulla. Laakaovessa oleva vanha maali/lakka saadaan helposti pois esim. epäkeskohiomakoneella, jonka jälkeen ovi voidaan vielä pyyhkäistä tai harjata puhtaaksi ennen maalausta – mikäli hionta aiheutti runsaasti pölyä on ovi hyvä puhdistaa paineilmalla, jottei hiontapölyä jää oven pintaan.

Laakaovien maalaus
Suosituin laakaovien maalaustapa on ruiskumaalaus, jolla saadaan aikaan tasaisin maalausjälki. Toinen vaihtoehto on käyttää maalaustelaa (mohairtela tai vaahtomuovitela). Maalina voidaan usein käyttää esim. kalustemaalia. Mikäli ovea käytetään kosteassa tilassa tulee se huomioida myös maalin valinnassa. Pohjamaalaus tulee suorittaa tarpeen mukaan, esim. jos oven väriä ollaan vaihtamassa toiseen.

Laakaovi kannattaa maalata yksi puoli kerrallaan, ja antaa maalin kuivua ennen oven kääntämistä. Näin toimimalla maalipintaan ei tule jälkiä oven käsittelystä, maalauksen aikana. Tästä syystä laakaoven maalaukseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Mikäli maalattavana on useampia ovia, kannattaa maalaus ajoittaa pidemmälle aikajaksolle ja työ kannattaa hoitaa ovi kerrallaan.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.