valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Tiskiaine ja siivoustyöt

Tiskiaine on varsin arkinen puhdistusaine, jolle löytyy tiskauksen lisäksi useita muitakin käyttökohteita. Siivouksen yhteydessä käytettävä tiskiaine on lähes aina ns. nestemäinen tiskiaine; mutta myös konetiskiainetta voidaan hyödyntää tietyissä tilanteissa, aineen kirkastavan vaikutuksen takia (esim. termoskannun puhdistus).

Useimmiten tiskiaine yhdistetään elintarvikkeiden käsittelyyn ja ruoan valmistuksessa käytettävien välineiden puhdistamiseen. Koostumuksensa ansiosta tavallinen tiskiaine soveltuu käytettäväksi useissa muissakin puhdistustöissä. Kokosimme tälle sivulle muutamia esimerkkejä tiskiaineen käytöstä.


Astianpesuaine puhdistusaineena

Nestemäinen astianpesuaine soveltuu usein käytettäväksi suoraan puhdistusaineena, tai osana jotakin seosta (ks. esimerkiksi banaanikärpästen torjunta, jossa tiskiainetta käytetään pintajännitteen poistoon seoksesta).

Huomioithan että on olemassa myös ruoanlaittovälineitä, joiden puhdistuksessa ei tyypillisesti suositella tiskiaineen käyttöä. Esim. valurautapannun puhdistus. Sama suositus koskee tyypillisesti myös viinilasien puhdistusta.

Ohessa lista muutamista tilanteista, joissa astianpesuainetta voidaan tapauskohtaisesti käyttää:

Mustekynätahrat
Öljytahrat
Silmälasien puhdistaminen
Laattojen puhdistus
Hiusharjan puhdistus
Ikkunanpesu
Ladataan hakua